ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΕΩΝ (ΔΑΔΙΩΤΩΝ) "Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ"


Όποιος υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου μας, επιθυμεί να δημοσιεύσει κάποια ανακοίνωση προεκλογικής ομιλίας που θα λάβει χώρα στην Αθήνα, η σελίδα μας βρίσκεται στη διάθεσή τους.ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αυτή την περίοδο διεξάγεται η καθιερωμένη απογραφή του πληθυσμού της Χώρας μας , τα αποτελέσματα της οποίας θα ακολουθούν τον τόπο μας για τα επόμενα 10 χρόνια. Η απογραφή όλων μας στην Αμφίκλεια είναι ζωτικής σημασίας. Είναι ευκαιρία εμείς οι απανταχού Δαδιώτες, να δείξουμε και με αυτόν τον τρόπο έμπρακτα την αγάπη μας για το ΔΑΔΙ. Στηρίζουμε τη γενέτειρα μας! Τιμάμε την καταγωγή μας! Απογραφόμαστε στην Αμφίκλεια!

Για το λόγο αυτό λοιπόν ενημερώνουμε όλα τα μέλη του Συνδέσμου μας τα οποία έχουν λάβει κωδικό απογραφής στην οικία τους στην Αμφίκλεια και τα οποίοι επιθυμούν να απογραφούν στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, ότι τα γραφεία του Συνδέσμου μας επί της οδού Τζώρτζ αρ. 3 και Καποδιστρίου θα είναι ανοιχτά, τις ημέρες Τρίτη 23.11. 2021, Τετάρτη 24.11.2021, Πέμπτη 25.11.2021 και Παρασκευή 26.11.2021, από τις 15:00 έως τις 20:00.

Κάθε συμπατριώτης ο οποίος ενδεχομένως θα χρειαστεί τη συνδρομή μας προκειμένου να απογραφεί στην Αμφίκλεια, μπορεί να επικοινωνήσει προηγουμένως με τα κάτωθι τηλέφωνα προκειμένου να προσέλθει στα Γραφεία μας και να απογραφεί με τη συνδρομή μας.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε προηγουμένως με τα παρακάτω τηλέφωνα των μελών του Δ.Σ:

Ιωάννης Νικαλέξης: 6944 428665

Στιβακτή Ελένη: 6975954491

Μερεντίτης Στυλιανός: 6974581070

Καρούμπης Νικόλαος: 6977212162

Εκ μέρους του Δ.Σ του Συνδέσμου

 

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο μας


Πρόεδρος: Νικαλέξης Iωάννης
Αντιπρόεδρος: Στρατής Δημήτριος
Γεν. Γραμματέας: Μερεντίτης Στυλιανός
Ταμίας: Στιβακτή Ελένη
Ειδ. Γραμματέας: Παπαδάμ Χρυσοντίνα
Έφορος Επικοινωνίας: Καρούμπης Νικόλαος
Έφορος Γραφείων: Ζάχαρη Παναγιώτα

 

Απονομή Τιμητικού Διπλώματος

Τιμητικό Δίπλωμα

 

 

 

Με χαρά σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας.

 

Ελπίζουμε η προσπάθειά μας αυτή να συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην επικοινωνία μας με τούς απανταχού Δαδιώτες και στην ανάδειξη των στοιχείων της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

 

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Γεωγραφική θέση

Η Αμφίκλεια, κωμόπολη της επαρχίας Λοκρίδος του νομού Φθιώτιδας με 3.500 κατοίκους, κτισμένη αμφιθεατρικά στις Β.Δ. επικλινείς πλαγιές του Παρνασσού δεσπόζει στην κοιλάδα του Βοιωτικού Κηφισσού ως το σπουδαιότερο κεφαλοχώρι.

Με το νέο χωροταξικό χάρτη «Καλλικράτης» ανήκει στο νέο Δήμο «Αμφίκλειας – Ελάτειας».

Ήπιες κλιματολογικές συνθήκες, ξηρό και υγιεινό το κλίμα, το έδαφος αρκετά ορεινό στην πλειονότητα και πλούσιο το φυσικό περιβάλλον είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη φυσική φυσιογνωμία της. Η απόσταση από την Αθήνα είναι 170 χλμ., από την Λαμία 50 χλμ και 17 χλμ από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού.

 

Επέκταση της πόλης

 

Νέοι κάτοικοι ήρθαν να τονώσουν το ανθρώπινο δυναμικό της κωμόπολης. Λίγο πριν το 1980 μετά από κατολισθήσεις στη Θεσσαλία, κάτοικοι των Κουμπουριανών μετεγκαταστάθηκαν στην Αμφίκλεια από την πλευρά του παλιού γηπέδου.

Καλαίσθητα σπίτια με φροντισμένους κήπους ομόρφυναν την πόλη, ενώ οι επαγγελματικές δραστηριότητες των νέων κατοίκων έδωσαν νέα δυναμική στην Αμφίκλεια.
Και στα Πάνω Καλύβια λάτρεις του χειμερινού τουρισμού και της φυσικής ζωής αγόρασαν εγκαταλελειμμένες καλύβες, τις μετέτρεψαν σε μικρές επαύλεις και ζωντάνεψε η περιοχή. Το ίδιο αρχίζει να γίνεται και στα Κάτω Καλύβια.

Σε απόσταση 17 χλμ. από την πόλη συναντάς το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού στις θέσεις Κελάρια και Φτερόλακα με σύγχρονες εγκαταστάσεις για τους λάτρεις του χειμερινού τουρισμού.

 

Τρίτη
18
Ιουνίου
Λεοντίου, Υπατίου και Θεοδούλου μαρτύρων, Αιθερίου μάρτ.